laupäev, 19. mai 2007

Reedel, 18.mail

Enne proovi sadas vihma, kuid õnneks jäi see siiski järgi ja saime korralikult mängida.

Eilne proov oli taas osatäitjate-vähene. Ei olnud Reinu, Zarubajevi, Agaate-preilit (saabus kell kaheksa), Traubenbergi, Lücke naist....
Peaosalised olid õnneks olemas ja proovi saime teha. Vahepeal mängis Piret puudujate osi ja vahepeal rääkis Raivo puuduvate osaliste tekste, et kohalolijad saaksid järjest mängida ja poleks vaja stseene vahele jätta.

Mina proovisin ajaliselt toime tulla nii pereproua kui Schlegeli osatäitmisega, tehniliselt on see täiesti võimalik, jõuab kenasti vahetada riideid ja parukaid, grimmi küll seekord ei olnud. Kuid lavastaja ei kiitnud seda varianti heaks, et ühes etenduses kahte rolli mängida, tema sõnul tulevad need siiski liigselt tuttavlik ja sarnane ette nii häälelt kui kujult.

Eile oli proovi vaatamas Meelis Hansing. Tema sõnul häirib kõige rohkem Riia mnt. liiklus, sest väga raske on eraldada taustamürast näitlejate hääli, see on kuulajale-vaatajale väsitav. Kuid muidu kostvat näitlejate hääled hästi ja kui algselt Raivo arvas, et pinke ei saa väga kaugele panna, sest kaugemale pole midagi kuulda, siis tegelikult on kuuldeulatus päris suur.

Pealegi tulevad mõlemale poole maja linad nööridele, mis peaks ka liiklusmüra summutama. Sellest on loodetavasti abi nii publikule kui näitlejatele.
Praegu on tõesti nii, et ükskõik kummal pool maja kõrval oma järge oodates lihtsalt ei kuule teksti. Õigel ajal sissetulemiseks on vaja mingit tegevuslikku märguannet või žesti.

Eile mängis Oleg oma rolli hoopis teisiti, ta oli lavastaja soovitusel väga volgilik (Peeter Volkonski) - sellele juhtis ka Meelis Hansing tähelepanu - , kasutas keppi, uutmoodi kõnnakut - see oli tõesti väga tabav ja sobiv rollilahendus. Lücke hakkas kohe elama!

Rõdustseenis Lücke monoloog ja joomine tuleb täpselt paika panna - milline pudel, kui palju seal märjukest see on, kui palju Heete talle valab, kui palju Lücke joob, sest pudel peab Lücke kõne lõpuks tühi olema. Viimane aeg hakata seda ehedalt läbi tegema. Arvati, et pudel võiks olla tühi ja tume, et tegelikult ei kallagi midagi. Ühesõnaga - järgmistel kordadel selle teemaga tegeldakse.

Teistkordsel läbimängul lavastaja ei sekkunud ja see jooksis päris kenasti. Sissetulekud, äraminekud - kõik sujus. Palusin lavastajalt luba teistkordsel läbimängul häält hoida ja mitte viimast välja panna. Selle loa ma sain ja tegelikult ei ole üldse vaja nii kõva häält teha, ka palju vaiksem hääl on kuulda, lavastaja sõnul on oluline siiski just sisemine jõud.

Raivo võttis aega - esimene vaatus kestab ca 40 minutit. Ja tema hinnang oli, et pole viga, asi hakkab ilmet võtma, peaasi kui näitlejad kohale tuleksid! Jah, peaasi, kui esietenduseks kohale jõuaks! :-)

Tänasest on esietenduseni jäänud 7 päeva.

Kommentaare ei ole: