kolmapäev, 2. mai 2007

Peaaegu lumi vaikses nurgakeses

"Vaikne nurgake" tegutseb vaatamata talveilmadele!

30. aprillil oli tõeline talveilm: lund sadas, vinge tuul sasis hiirekõrvus puid ja vapraid nartsisse, välisõhu temperatuur püsis nulli ringis. Sellest hoolimata oli väike näiteseltskond Lutsu majamuuseumi aias kohal.
Praegu ei saa enam proove ära jätta, sest eelmisel esmaspäeval(23.04) juba jäi proov ära vihmase ilma tõttu, kuna paratamatult kannatab maja sisemus seetõttu, et me tassime õuest sisse ja seest õue trampides pori tuppa.
Selgi korral oli kahju välisjalatsitega toas tatsata, kurb oli näha puhastel põrandatel ja treppidel musti jälgi... Ja nii jääb igal korral meist maha mustus, mida hoolas perenaine peab hakkama koristama.

Niisiis oli kohal väike osa näiteseltskonnast (Piret, Ave, Mati, Imbi, Oleg, Sander, Andres, Aire, Jaanus, ja muidugi Raivo), aga midagi saime ikka tehtud.

Silver oli toonud hiiglama armsa paksukesekostüümi, millesse mul oli au end sisse suruda ja millesse ma paugupealt ära armusin! Kuumal suvepäeval on sellega ilmselt palav, aga sel päeval oli see küll väga paslik kehakate! Ja ma lausa nautisin oma lopsakat olekut! Uhke must kleit selga ja väärikas vanaproua missugune!
Järgmiseks esmaspäevaks (07.05) lubas Silver veel tuua kostüüme ja palus ka kogu näiteseltskonnal oma kodusesse rõivakappi vaadata sellise pilguga, mis võiks sealt osatäitjatele selga sobida.

Maja veranda katusele oli ilmunud tore rõdupiire ja laudpõrand, nüüd on seal mugavam liikuda ja mängida.
Lahke majaperenaine oli külma peletamiseks valmistanud suure kannutäie kuuma teed, kuid paraku polnud kellelgi aega seda nautida...

Kuna mitmeid näitlejaid polnud kohal, siis tuli mõnedel kohalolijatel lugeda puuduvate näitlejate osi ning proov toimus lühendatud korras, s.t. osad stseenid jäid vahele. Kuid et ilm oli külm, siis polnud kellelgi selle vastu midagi, et juba veerand kaheksa proov läbi sai. Ainult muusemiproua oli kurb, et keegi ei tahtnud end toas soojendada ja kuuma teed juua.

Kommentaare ei ole: