neljapäev, 3. mai 2007

02.mail

Eile, 02.05.2007 oli ka proov Lutsu majamuuseumis, aga seekord pidime küll kasutama siseruume, sest ilm oli taas selline, mis ei võimaldanud väljas mängida. Lahke perenaine Liivi Rosenvald eraldas meile ühe toa, kus saime teksti läbi lugeda.
Kolm nädalat enne esietendust on küll naljakas (hm, kui see vaid oleks naljakas!) rääkida TEKSTI LÄBILUGEMISEST , aga esiteks oli meid kohal peale Raivo kõigest neli (Matti, Sander, Julia ja Aire) .... huvitav, kas teistele tundub, et kui esietenduseks kohale tulla, siis sellest peaks piisama? :-) Selge on see, et kindlasti on kõigil oma objektiivsed põhjused, miks nad ühel või teisel proovil ei saa osaleda, kuid etenduse õnnestumiseks oleks siiski oluline proovides kohal käia. :-)
Ja teiseks on kolm nädalat enne esietendust ilmnenud asjaolusid, mis nõuavad mõningaid ümberkorraldusi. Raivo Adlase sõnul püüab ta oma lavastustes mitte kasutada dublante (ehkki ta on seda olude sunnil aeg-ajalt ikka teinud), ometi on ta ka seekord sunnitud seda tegema. Kuna Piret hakkab kooli lõpetama, siis on ta väga hõivatud oma õppetööga ning ehkki temal on Raivo sõnul roll enam-vähem valmis, on siiski vaja selle osa peale kinnitada veel üks inimene, et etendused ikka kindlapeale saaksid toimuda. Selleks neiuks on tõenäoliselt Ursula, kui tal on võimalik oma asju niimoodi planeerida. Ees ootaks teda tohutult suur töö, sest on suur vahe, kas õppida roll selgeks kolme kuuga või kolme nädalaga. Aega on väga vähe ja tööd oi kui palju!

Veel üks muudatus puudutab perenaise rolli. Seda pidi algse visiooni kohaselt mängima Helve, kuid tema ütles kohe ära, et temal ei ole võimalik nii suures ulatuses oma aega kinni panna ei proovide aegu ega ka suvel. Siis soovis Raivo selles osas näha Kaid, kes esialgselt pidi mängima Lücke naist. Siis sai Lücke naise ossa Gaisa määratud ja Kai pidi mängima perenaist. Nüüd selgus, et ka Kai ei saa täie pingega pühenduda näitemängule ning tal ei ole võimalik kaasa teha.

Nüüd oli vaja teha kiire vangerdus ja Raivo määras sellele osale kaks osatäitjat - Julia ja Aire. Vaheldumisi hakatakse ka vanaprouasid mängima: kumb parajasti ei ole majaproua osas, see on siis muldvana saksa proua.
Nii et enne esietendust on olukord pehmelt öeldes keeruline: mitmel inimesel on vaja roll selgeks õppida väga lühikese ajaga (seda enam, kui ühele rollile on kinnitatud kaks osatäitjat, see tähendab ju veel omakorda topelttööd mõlema osatäitjaga...), vist veel kordagi ei ole proovis kohal olnud korraga kõik inimesed (aga see on meil tavaline!.... Oot, äkki esimesel õueproovil olid peaaegu kõik kohal??!! Jajah, ei saa siin midagi kriitikanooli loopida! :-D) ja väliproove on toimunud häbematult vähe - ilmataat ei ole paraku ka meie poolt.

Niisiis oligi eilne proov läbilugemisproov majaprouade rolli tarvis, kes ju tegelikult alustavad suisa A-st ja B-st. Mõlemad rollilahendused peaksid Raivo arvates olema täiesti erinevad ja enam-vähem nii see ka läbilugemisel kujunes.
Järgmine proov on pühapäeval, 06.mail. Loodame, et siis on kuivem ja soojem ilm, mis võimaldaks õues korralikult proovi teha. Ja loodame, et ka kõik osatäitjad kohale jõuavad! :-)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lisan omalt poolt, et peale kooli lõpetamise on mul põhjuseid ja probleeme veel teisigi; seda enam, et etendusi sai nüüd juurde pandud. Tegelikult oleksin ma juba ammu osast üldse loobunud, aga kuna lavastaja mind peaaegu et väevõimuga kinni hoidis, siis minu jaoks on suur asi seegi, et ta lõpuks selle dublandi variandiga nõustus. Igal juhul ei ole minu eesmärk asja raskemaks teha ja vabandan, et see nii pidi minema. Roll iseenesest ei ole nii raske, kui algul tundub (seda ka tekstimahu mõttes, sest dramatiseering ise on juba suht lühike) ja usun, et Ursula saab suurepäraselt hakkama.