laupäev, 26. mai 2007

Reedel, 25,mail

Kontrolletendus!

Inimesed kogunesid juba enne seitset. Need, kes Tiigi tn. seltsimajas perepäeval käisid esinemas, tulid pisut hiljem, kuid nende kommentaar oli, et võeti väga hästi vastu ja ilmselt rahvale meeldis. Siis on oodata ka rohket vaatajaskonda meie etendustele. :-)

Silver oli meile toonud Ira, kes hakkas meid pühendama grimeerimiskunsti saladustesse. Kõigepealt näitas oma kunsti Kristiina peal ja siis andis "maalinguatribuudid" kätte ning käskis harjutama hakata. Nii tegime me Kristiinaga oma esimesi samme grimeerimiskarjääris: Kristiina ülesandeks jääb Sandri grimeerimine ja mina teen Tõnule näo pähe. Muidugi on Ira sõnul nii noori inimesi nii või teisti võimatu täiesti vanaks teha, ikkagi on ju aru saada, et nad on noored inimesed. Aga siiski on see huvitav ja annab etendusele vürtsi juurde, grimeerimine käib ikka teatrimaailmaga lahutamatult kokku.

Iral oli veel häid näpunäiteid Agaate soengu suhtes ja see läks tõesti kümnesse! Ave Leisneri- preili sai mütsi alt väljaulatuvad hallid salgud ja hallid kulmud - hoopis teine inimene!

Mina mängisin sedapuhku Vestbergi prouat ja kuna ma ei suutnud kaltsukatest leida oma polstrile sobivaid rõivaid, siis pidin seda rolli ikkagi ilma polstrita mängima. Polster jääb seega ainult vanamuti rolli jaoks.
Silveri abiga leidsime mulle olemasolevatest variantidest sobiva kostüümi ja lisandid ning ma ise jäin ka rahule.

Julia oli vanaproua - no ta nägi väga šikk välja oma roosa mütsikese, roosade kinnastega ja roosade pärlitega! Tema arvates oli kõige parem osa etendusest kardinate taga kohvilauas mõnusa seltskonna nautimine! :-)

Rahvast polnud just palju, aga need, kes olid tulnud vaatama, nautisid mängu ja leidsid, et see on nii naljakas, tore ja vahva, tehku me aga samamoodi edasi.
Ira, kes jäi meid ka vaatama, oli vaimustuses ja leidis, et siinkohal võib ta kasutada sõna, mida ta ammu pole kasutanud - VA-PUS-TAV!!! Siiras ja vahetu esitus oli tema silmis äärmiselt kõrgelt hinnatav.
See oli meile tohutu kiitus!!! Aitäh, Ira!

Ka Silveri sõnul läks kontrolletendus hästi korda.

Lavastaja hinnagul oli see üks päris hästi õnnestunud kontrolletendus. Ehkki mõned apsakad tulid sisse ka... aga neist ma ei räägi!:-) Kui vaatajad neid ei fikseerinud ja neid miski ei häirinud, siis jäävad need meie teada. :-)

Hm, täna lubab äikest ja puha, no tahaks näha, kas see suudab meie esietenduse nurjata. Oleks tore, kui saaks ikka kuivalt esietendust nautida... :-) Aga juba müristab....

TÄNA ON ESIETENDUS!

Signe tehtud pildid.
Ja Kristiina pildid.

Kommentaare ei ole: