teisipäev, 15. mai 2007

Esmaspäeval, 14.mail

Terve päev oli ilus ilm, päike paistis, oli soe ja kõik märgid näitasid, et Lutsu hoovis on väga hea proovi teha.
Aga kui kell hakkas lähenema kuuele, mil pidi proov algama, hakkas taevas pilve tõmbuma ja vihma tiberdama.
Matit ei olnud ja Imbit ka mitte. Ilma Imbita saanuks veel proovi teha, sest tema tuleb alles teises vaatuses, kuid ilma Matita on raske üldse midagi teha. Romerot kahjuks ei olnud, muidu oleks tema lugenud hr. Vestbergi osa. Siis luges Raivo ise Vestbergi, kuid arusaadavalt on niimoodi raske protsessi jälgida, kui ise peab ka teksti lugema.

Julia oli olemas ja tema pidi mängima sedapuhku taas pereprouat, sest ta sõidab ära ja ei tule enne laupäeva. Küllap sel ajal mängin mina pereprouat.
Algul ei lasknudki me end vihmast segada, kuid kui sadu päris tugevaks läks, siis tuli ikkagi proov katkestada.
Me olime kõik kostümeeritud, sest pidi tulema ka fotograaf, kes pidi meist pilte tegema plakati jaoks. Fotograafiks oli Mall Vahtre, kes üritas vihmasajus tabada hetki proovist. Kuid kui proov tuli katkestada, siis ronisime kõik rõdule, et üks ühine pilt teha. Vihmavarjuga maadeldes (kuni Raivo taipas ise džentelmenlikult vihmavarju hoida!) sai proua fotograaf meist mõned märjad pildid teha.

Pärast seda saatis lavastaja suurema osa rahvast koju, kellega polnud midagi peale hakata, siseruumidesse jäid need, kelle teksti oli vaja läbi võtta, põhiliselt tuli Zarubajevi ja Lücke teksti vaadata.
Vihmasadu on vabaõhulavastuse suur vaenlane. Eelmisel suvel oli meil selles mõttes väga hea"Vaeseid ja patuseid" teha, et katus oli pea kohal ja sajune ilm ei mõjutanud ei etenduste toimumist ega kulgu. Ka polnud vaja vaatajate pärast muretseda, kas vihmase ilma tõttu publikut tuleb või mitte.

Sel aastal on seis kurvem - ilmast sõltub päris palju, kuidas inimesed meid vaatamas käivad. Ka on proovide ja etenduste osas kehv, kui kogu aeg vihma sajab. Kui me iga kord saju tõttu proovid ära jätame, siis tuleb võib-olla ka esietendus edasi lükata? :-)

Ja kui me igal õhtul näiteks vihmasajus mängime, siis vettivad meie kostüümid küll väga ära, ei tea, kas järgmiseks päevaks ikka ära kuivavad? Eriti muretsen oma paksukese-kostüümi pärast - võib vaid ette kujutada, mida tähendab sellega paduvihma käes olla! :-)

Jääb vaid üle loota, et meile ilusaid ilmu antakse!

Esietenduseni on jäänud tänasest 11 päeva.

Kommentaare ei ole: