esmaspäev, 21. mai 2007

Pühapäeval, 20.mail

Oooooo, kui ilus ilm! Tõeline suvi! Lutsu majamuuseumi aias õitsevad kõik õunapuud ja see on nii imeline vaatepilt, eriti kui rõdul olla - siis aina imetle seda kaunist õitemerd, mõni ime, kui läheb meelest ära, et tuleb teksti ka öelda... :-)

Lastel on lõbu laialt, meie "vanakesed" jooksevad seelikute lehvides ümber õunapuude, pisemad kilgates järel. :-)

Nüüd oleme proovidega nii kaugel, et Raivo laseb meil enam-vähem vahele segamata mängida, teeb mängu ajal märkmeid ja siis pärast kommenteerib, mida oleks vaja veel teha, kuidas teha ja millele tähelepanu pöörata.

Mati arvas ka, et tekst, tekst, tekst on see, mida vaja veel lihvida. Minul tuleb ikka selliseid kohti, kus jään korraks toppama, ei tule nii ladusalt nagu peaks.

Julia jõudis ka reisilt tagasi, seega saab järgmises proovis jälle tema pereprouat mängida.
Ka Imbi oli "tervisevetelt" tagasi ja rõõmustas meid oma "bengaalia ematiigri" norsatustega.

On aga selgunud, et Andres ei hakkagi mängima, kogu proovide ja etenduste raskus Reinu rollis langeb Erlendi õlule.
No kas pole imelik ja kummaline see elu - algselt oli ainult Reinu roll see, millele oli kinnitatud kaks osatäitjat, kusjuures Erlend oli kindel, et põhiliselt teeb seda Andres. Nüüd aga tuleb välja hoopis vastupidi - Reinu roll on üks väheseid (olgu, olgu, vist ei saa öelda, et just väheseid, sest enamusel siiski ei ole kahte osatäitjat, küll aga on neid, kes saavad vajadusel mõne rolli puhul kohe asendada), mida mängib üks osatäitja, ja just see, kes arvas, et tema seda eriti palju ei tee! :-)

Nüüd on nii mitmegi rolli puhul kaks osatäitjat. Eks sama lugu ole ka ju Heetega - kui algselt pidi seda mängima Piret, siis tegelikult on ilmselt suurem osa etendusi just Ursula kanda.

Paar nädalat tagasi tundus küll asi üsna hirmus, kui selgus, et uued inimesed peavad hakkama uusi osi õppima ja kas ikka kõik tuleb nii välja nagu lavastaja on planeerinud, kuid nüüd tundub, et asi hakkab ikka ilmet võtma.
Selle üle on väga hea meel! Kui saab juba algusest lõpuni peatumata läbi mängida, siis võiks öelda, et oleme järje peal. Mis muidugi ei tähenda, et kõik oleks ideaalne - sellest on asi veel kaugel!

Esmaspäevasesse proovi peaks tulema ka kunstnik, kes saab meid veel üle vaadata, veel nõu ja lihvi anda ning hoovi kujundada (tänavamüra summutavad linad!)...

Esietenduseni on tänasest jäänud 5 päeva.

Kommentaare ei ole: