neljapäev, 10. mai 2007

Neljapäeval, 10.mail

Üha huvitavamaks läheb...

Eilne (09.05.2007) proov oli jälle väga põnev ja naljakas. Kuna Jaanust ei olnud, siis mängis Andersoni osa jälle Romero. Ta tegi seda teist korda. Juba esimesel korral pälvis ta ülejäänud näiteseltskonna naeru, eile oli ta taas nii naljakalt lahendanud mõned stseenid, et tundus, et Romero võikski jääda Jaanuse kõrval dublandina seda osa mängima. Eriti vahva oli see lähenemine, et tegelikult on Romero esituses Andersonist saanud hoopis teine mees, kui ta Lutsu silme läbi nähtult oli. Romero on mänginud ta petisest luhvtivennaks, ja see on ootamatu, kuid väga huvitav rollilahendus. Mõnes kohas on ilmselget ülemängu (millele Raivo ka tähelepanu juhtis), kuid isegi ilma selleta on Romero mäng naljakas.

Oleg sel nädalal puudub, aga kuna Peeter ilmus proovi vaatama, siis sai ta kohe Lückena rakendust, ja tema mäng meeldis Raivole niivõrd, et ta andis kohe käsu Peetrile osa selgeks õppida.

Eile oli ka Piret kohal, ja et ka Ursula oli olemas, siis tuligi Raivole mõte teha kõik stseenid mõlemate dublantidega läbi. Nagu Kristiina on oma kirjutises välja öelnud, ei ole Vilde ajaloos seda varem olnud, et ühes lavastuses on nii palju dublante. See kõik tähendab topelttööd, kuid tulemus saab põnevam - erinevad inimesed mängivad ju erinevalt.

Lavastaja sõnul hakkavadki nüüd proovid niimoodi välja nägema, et mõlemad dublandid saavad vaheldumisi mängida samad stseenid läbi, sest tükk on lühike ja ajaliselt ei ole see väga kurnav, üsna normaalne on proovi teha kolm tundi. Rohkem ilmselt ei jõuaks, siis hakkab produktiivsus kaduma, tähelepanu hajuma, inimesed väsivad.

Eile tuli lavastajal Imbi rollile väga huvitav leid - norsatused sissehingamisel! See tegi meile kõigile kohutavalt nalja, Imbi ise kartis, et kui rahvas selle peale itsitama hakkab, siis ei saa ka tema pidama ja purskab naerma. Seda lubas ta kodus harjutada, et need norsatused siis perfektsekt välja tuleks - nagu tõelisel ematiigril ikka! :-)

Igal korral lisandub huvitavaid nüansse ja uusi leide, seetõttu on proovides naeru ja nalja tublisti, igavaks ei lähe. Põnev endalgi, milline on lõpptulemus.

Esietenduseni on jäänud 16 päeva.

Kommentaare ei ole: