esmaspäev, 26. aprill 2010

"Euroopasse! Euroopasse! " täistuuridel

Kahjuks ei ole mahti saanud "Euroopasse! Euroopasse!" etendustest muljetada, aga esietendus 17. aprillil möödus kenasti. Mõned viperused on täiesti asjakohased, nagu lavastaja pärast lohutavalt ütles, aga see ei tähenda, et need natuke kripeldavalt ei mõjuks. Õnneks on tore see, et on arenguruumi, s.t. alati saab paremini mängida! :)

Läbimängud enne esietendust olid ärevusttekitavad - et kuidas vastu võetakse, kuidas näitlejate mäng meeldib ja kas puänt on üllatav. Aga rahvale tundus meeldivat.

Esietendusel oli kohal ka lugupeetud autor Maimu Berg isiklikult, kes meile edu ja tuult tiibadesse soovis. Tema üllatus oli suur, kui nägi lavalt oma igavaks arvatud näitemängu nõnda elavat ja rahvale meeldivat. :) Oli tore talle nii meeldivat üllatust valmistada! :)

Põnevusega jääb autor ootama oma teise näidendi "Vene rulett" esietendust, mis saab toimuma 30. aprillil Athena Keskuse pööningusaalis, ning soovis sellelegi lavastusele suurt edu.
Ega vist naljalt ei juhtu, et ühes teatris ühe autori kaks näidendit peaaegu üheaegselt välja tulevad - niisiis on tegu harukordse juhtumisega. Harrastusteatris vähemalt küll. :)

Äramärkimist väärib seegi, et huvitaval kombel esietendu(sid) vad mõlemad Vilde Teatri uuslavastused samaaegselt "Vanemuise" uuslavastustega.

"Euroopasse! Euroopasse!" nägi rambivalgust samaaegselt Vanemuise lavastusega "Külaline", mis paraku ei saanudki rohkem mängukavas olla kui kaks etendusekorda - "Euroopasse! Euroopasse!" saab õnneks küll kauem publikumenu maitsta ja eks käi harrastusteatris ka asjad natuke teistmoodi kui proffteatris, aga see ei tähenda, et meie endile kuidagi hinnaalandust teeksime! :) - , ja sel reedel, 30. aprillil esietendub meie "Vene rulett" koos Vanemuise "Maetud lapsega".

Fotosid esietendusest saab vaadata siit

Kommentaare ei ole: